Onze referenties

Hieronder vindt u een aantal bedrijven die op meerdere manieren al van onze ervaring hebben geprofiteerd: interimmanagement, programmamanagement, projectmanagement, IT-architectuur, service delivery management, (out)sourcing, (re)transitie, contractmanagement en consultancy.

pexels photo-678377.jpeg

Een kijkje in de keuken...

Cor de Jong
Cor was als IT-management consultant en projectmanager werkzaam voor een grotere gemeente. Hij stelde adviezen op het gebied van de IT organisatieontwikkeling op (omvang, capaciteit, kwaliteit, besturing, regie), meerjarenplannen en ondersteunde de CISO bij zijn werk om onder andere de BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) te implementeren.

Als projectmanager was Cor verantwoordelijk voor de implementatie van de OLO-koppeling (Omgevings LoketOnline) in combinatie met het backofficesysteem voor het WABO- en Toezichtproces en het Zaaksysteem. Dit viel onder de Digitale Agenda 2020 en was de aanzet voor de implementatie van de Omgevingswet.

Daarnaast hield hij zich bij een grote gemeente bezig met de herpositionering van de rol van de IT-contractmanagers. De contractmanagers zullen (na outsourcing van de afdeling ICT) aangepaste taken en verantwoordelijkheden krijgen. Hoe deze er uit zien, wat hun relatie is of wordt met de stakeholders en wat de rol in het proces van contract- en leveranciersmanagement in de nieuwe setting wordt, daar begeleidde Backfield Group hen bij.

Een ander voorbeeld

Johan Timmermans
Johan heeft bij een grote gemeente een groot programma voor informatiebeveiliging gedaan, inclusief alle aanbestedingen die daar bij horen. Daarvoor had hij voor die gemeente de gehele infrastructuur en werkplek gemigreerd naar de nieuwste (hyperconverged) technologie in een stretched datacenter-opzet.

Voor een andere grote gemeente begeleidde hij een team contractmanagers naar een regierol, omdat de IT van die klant geoutsourced wordt en ook voor andere IT-contracten de verantwoordelijkheid meer en meer bij leveranciers komt te liggen. Bij diezelfde klant was hij contractmanager geweest en heeft hij met zijn collega’s contractmanagement ingericht en op de kaart gezet.

En hij begeleidde een productiebedrijf bij een RfP-traject voor de uitbesteding van hun gehele IT.

walkway_1200x800
BfG-customer_abnamro
BfG-customer_abz
BfG-customer_bwb
BfG-customer_canon
BfG-customer_deconnectie
BfG-customer_ministerievandefensie
BfG-customer_gemeenteede
BfG-customer_gemeentegroningen
BfG-customer_degrootgroep
BfG-customer_kennisnet
BfG-customer_kvk
BfG-customer_bibliotheekdemeierij
BfG-customer_gemeentemontfoort
BfG-customer_gemeentenieuwegein
 BfG-customer_nedtrain
BfG-customer_nmi
BfG-customer_ns
BfG-customer_ons
BfG-customer_vanoord
BfG-customer_rbs
BfG-customer_saxion
BfG-customer_surf
BfG-customer_provincieutrecht


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy