Nieuwsberichten

april 2017

Backfield Group goes international

Een aantal collega’s voert met een zekere regelmaat ook opdrachten uit in het verre buitenland. Het betreft hier veelal consultancyklussen die ze met een sterk pragmatische inslag uitvoeren.

De landen en gebieden waar de opdrachten uitgevoerd worden zijn vaak exotisch, zowel in ervaring als in omstandigheden. Bijvoorbeeld landen als Tanzania, Madagaskar, Nepal, Belize, Myanmar en Palestina; veelal landen waar ten gevolge van de economische situatie het breed inzetten van nieuwe technologie en methodes sterk verschilt met onze westerse wereld.

Lees ons artikel over PUM

Van gemeentelijke herindeling tot ontvlechting van een bibliotheek-organisatie, Backfield Group is erbij!

Zo’n project komt niet iedere dag voorbij. Door de gemeentelijke herindeling in Brabant (Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel vormen samen de nieuwe gemeente Meierijstad) houdt de bibliotheekorganisatie ‘De Meierij’ in 2017 op te bestaan.

De Meierij is een bibliotheekorganisatie die het bibliotheekwerk voor een aantal gemeenten verzorgt. Echter, enkele van deze gemeenten vallen vanaf 2017 onder de nieuwe gemeente Meierijstad.

Lees ons artikel over de bibliotheekorganisatie

Nieuwste generatie ICT-outsourcing vraagt stevige inzet van strategisch leveranciersmanagement

Sommige organisaties gaan er nog aan beginnen, maar andere zijn al in de 3e fase van ICT-outsourcing belandt. Wat zijn deze fasen ook alweer? We zetten ze kort op een rijtje, waarna we aangeven waarom Leveranciersmanagement een immer belangrijker rol gaat (lees: moet) innemen.

Lees ons artikel over ICT-outsourcing

december 2016 

Agile projecten

Lees de publicatie van Iwan Eising over Agile projecten en de veranderende rol van de project manager

Lees de publicatie over agile projecten

Kunnen we datalekken voorkomen?

Niemand komt graag negatief in het nieuws. Organisaties ook niet. Toch berichten de media regelmatig over datalekken.

Lees ons artikel over data lekken

Niet te stoppen: Outsourcing of (regionale) samenwerking

Heeft u uw bedenkingen bij Outsourcing? Toch is het niet te stoppen. In de begintijd waren het vooral de banken en multinationals die, veelal om financiële redenen, tot outsourcing van hun ICT-activiteiten overgingen. Nu zien we dit ook snel groeien bij bijvoorbeeld overheden, zorginstellingen en retail organisaties.

Lees ons artikel over outsourcing of samenwerking


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2017 | algemene voorwaarden